Logga in
Logga in
Foto: Veronica Garnberg

Väg 568, trumbyte vid bäck mot Anviksjön

Vi ska byta en vägtrumma på väg 568 höjd med Sandviken. Medan vi byter trumman måste vi stänga av vägen för genomfart. Du som måste passera får använda alternativa vägar.

Vi ska byta ut en befintlig vägtrumma vid bäcken mot Anvikssjön i höjd med Sandviken längs väg 568 i Bräcke kommun. Idag är vägtrumman ett vandringshinder eftersom fisk och andra vattenlevande djur i bäcken inte kan vandra genom trumman.

Arbetet med att byta ut nuvarande trumma är en riktad miljöåtgärd och syftar till att förbättra fiskars möjlighet att vandra i vattendrag. 

Den nya vägtrumman kommer att ha tvärgående fiskbalkar av betong och trumbotten fylls med material som matchar platsen för att så långt som möjligt efterlikna den naturliga botten i vattendraget. Trumman byggs i ett så kallat ”överdjup”, vilket bidrar till att sänka vattenhastigheten och påminner om fiskens naturliga miljö.

Samtidigt med trumbytet läggs även en uttertrumma för att underlätta utterpassager.

Trafikpåverkan under byggtiden

Under byggtiden veckorna 32–33 (5–18 augusti) 2024, då den befintliga vägtrumman byts ut, kommer väg 568 stängas av förbi arbetsplatsen och tillfällig omledning av trafiken sker på väg E14.

Tänk på att vägen är en arbetsplats så ta det försiktigt, håll hastighetsbegränsningarna och följ skyltningen.

Karta som pekar ut platsen för trumbytet och visar omledningsvägar

Andra arbeten som påverkar trafiken i Jämtlands län i sommar

Nu är vi i vägen – för att ta hand om den. På vintern lagar vi vägarna tillfälligt, men det är under sommaren som vi kan göra permanenta, större underhållsinsatser och andra vägarbeten. Läs mer på: 
Vi är i vägen i Jämtland i sommar

Kontakt

Leif Flink

Projektledare

Telefon: +46 10-123 93 30

Christina Willner

Projektingenjör

Telefon: +46 10-123 95 58