Logga in
Logga in

Vägen mellan Kivijärvi och Korpilombolo rustas upp

Nu startar Trafikverket arbetet med att bygga om väg 841 mellan Kivijärvi och Korpilombolo. Syftet är att öka bärigheten samt att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten.

– Väg 841 mellan Kivijärvi och Korpilombolo är cirka 13,5 kilometer lång och en viktig väg för näringslivet, framförallt skogsindustrin. Vägen är i dåligt skick och behöver förstärkas för att få bättre bärighet och framkomlighet. Vi kommer även att byta trummor, åtgärda tjälskador och se över avvattningen. Vägen ska efter ombyggnationen klara högsta bärighetsklass (BK4) året om, säger Inger Broberg Kemi, projektledare vid Trafikverket.

Det dryga 13 kilometer långa vägarbetet kommer att genomföras med 100 procent fosilfritt drivmedel i arbetsfordon och transportfordon.

– Det känns kul att projektet genomförs fossilfritt vad gäller fordonen. Detta går helt i linje med Trafikverkets klimatarbete, säger Ingen Broberg Kemi, projektledare vid Trafikverket.

Arbetena som påbörjas nu och beräknas vara klara till hösten 2025 kommer att innebära en del inskränkningar för de som trafikerar vägen.

– Arbetena kommer att pågå längs hela sträckan från att vi startar. Man får räkna med att framkomligheten blir begränsad under hela byggtiden. Det kan bli aktuellt med lots och trafikljus som reglerar trafiken och väntetider kan uppstå.  Det kan också förekomma buller och damm och vi uppmanar trafikanter att anpassa hastigheten till rådande förhållanden, säger Ingen Broberg Kemi, projektledare vid Trafikverket.

Kontakt

Inger Broberg Kemi

Projektledare

Telefon: +46 10-123 88 30