Logga in
Logga in
Foto: Roland Magnusson, Mostphotos

Nockebybron tillfälligt stängd för sjötrafiken

Fram till och med lördag 31 augusti stängs möjligheten att öppna Nockebybron för fritidsbåtar.

Från och med fredag den 19 juli klockan 23.59 till och med lördag den 31 augusti stängs möjligheten att öppna Nockebybron för fritidsbåtar. Det görs mot bakgrund av att bron har fastnat i öppet läge och förhindrat biltrafiken till och från Ekerö.

Därför har Trafikverket beslutat i samråd med Sjöfartsverket och Ekerö kommun att stänga för fritidsbåtar där broöppning krävs. Det är främst segelbåtar över 12 meter höga som berörs. Beslutet är nödvändigt för att säkra biltrafik och nödvändiga transporter till och från Ekerö. 

Nyttotrafiken på Mälaren måste dock kunna ta sig via farlederna, därför går det inte att hålla bron helt stängd. Det gäller vissa viktiga godstransporter där bron fortfarande kommer att öppnas vid passering, efter överenskommelse med brovakten. Trafikverkets bedömning är att det kommer avse ett mycket litet antal broöppningar.

För att säkerställa en långsiktigt stabil funktion för individer och nyttotrafik genomför Trafikverket nu en omfattande genomgång med åtgärder vilket medför att ett mindre antal broöppningar behöver göras. Bron kommer att öppnas vid enstaka tillfällen, främst på kvällar och nätter för att inte störa vägtrafiken.  

Aktuell information om Nockebybron finns på: www.trafikverket.se och www.trafiken.nu.

För information om alternativa vägar för sjötrafiken hänvisas till sjökortet.