Logga in
Logga in

Trafiken påverkas när vi asfalterar om på E4 söder om Knivsta

Under två nätter 26-28 juni arbetar vi på sträckan Knivsta-Stockholms länsgräns. Vi kommer att asfaltera om vänster körfält i södergående riktning. Tänk på att vara ute i god tid och det försiktigt i trafiken.

Vi lägger ny asfalt i omkörningskörfältet

Det är vänster körfält, omkörningskörfältet, i södergående riktning mot Stockholm vi ska asfaltera om. Sträckan mellan Knivsta och Stockholms länsgräns är drygt 7km och arbetet sker nattetid kl. 20.00-06.00.

– Vi räknar med att arbetet tar två nätter och trafiken kommer kunna köra i höger körfält men med begränsad hastighet, säger projektledare Maria Dryselius.

Ta det lugnt i trafiken

När vi arbetar innebär det att trafiken påverkas. Det är viktigt att anpassa hastigheten förbi arbetet och visa hänsyn till de som arbetar där. Din fart förbi är vägarbetarnas arbetsmiljö.

– Jag vill uppmana alla som åker förbi arbetet att respektera skyltar och sänka hastigheten så att alla som arbetar längs vägen känner sig trygga. De vill också komma hem efter jobbet, säger projektledare Maria Dryselius.

Den här typen av arbete är mycket beroende på vädret men i nuläget räknar vi med att kunna påbörja arbetet den 26 juni och vara klara den 28 juni 2024. Vid regn kan arbetet flyttas fram.