Logga in
Logga in

E45 norr om Lilla Edet öppnas i södergående körfält efter avstängning

Trafikverket meddelar nu att det södergående körfältet öppnas för dubbelriktad trafik, med begränsad hastighet vid 16-tiden idag tisdag 30 juli. Långväga och tung trafik uppmanas fortsatt köra via E6.

E45 strax norr om Lilla Edet kommer öppnas i det södergående körfältet efter att ha varit stängd i båda riktningarna sedan söndagskvällen den 28 juli. Vägen stängdes till följd av omfattande skador orsakade av kraftiga skyfall. Under måndagen var Trafikverkets personal på plats för att bedöma skadorna när vattnet hade runnit undan.

Efter noggranna bedömningar och insatser kan Trafikverket nu meddela att det södergående körfältet öppnas igen vid 16-tiden idag, tisdagen den 30 juli, för dubbelriktad trafik med begränsad hastighet. Sträckan för dubbelriktad trafik är mellan Norra Lilla Edetmotet och Sjuntorpsmotet.

Trafikanter uppmanas att planera sina resor noggrant och följa den tillfälliga skyltningen på plats. Trafikverket vill även påminna om att visa hänsyn då området fortfarande är en aktiv arbetsplats där vi fortsätter arbetet med att återställa vägen till full kapacitet. 

Samtidigt vill vi informera att länsväg 2014, som löper parallellt med E45, fortfarande är avspärrad på grund av skador från skyfallet varför trafikanter måste välja alternativa vägar tills vidare.

De vägområden som fortsatt är avstängda får inte beträdas av obehöriga och alla uppmanas att respektera avspärrningarna.

Trafikinformation