Logga in
Logga in
Det södergående körfältet har öppnats för dubbelriktad trafik. Det norrgående körfältet, som skadats av skyfallet, är avstängt tills vidare medan vägen repareras.

Så arbetar Trafikverket med att återställa E45 norr om Lilla Edet

Sedan söndagens skyfall norr om Lilla Edet arbetar Trafikverket intensivt med att kartlägga och åtgärda de skador som uppstod på delar av E45 och den närliggande länsväg 2014.

Söndagens kraftiga skyfall orsakade omfattande skador på E45 och närliggande länsväg 2014. I ett första skede stängdes trafiken av på de båda vägarna, men E45 kunde öppnas för dubbelriktad trafik i det södergående körfältet under tisdagseftermiddagen. Just nu finns ingen prognos för när skadorna kan vara åtgärdade.

– Vi har en god uppfattning om omfattningen av skadorna, men vi måste gräva oss ner i vägbanan för att se hur skadorna ser ut längre ner i marken, säger Jonas Nilsson, enhetschef på Trafikverket. 

Just nu är det mycket som sker på den avstängda vägsträckan. Samtidigt som Trafikverket kartlägger skadorna på djupet arbetar man med att planera och projektera uppbyggnaden av vägen. En del av detta arbeta är att hitta en lösning för att hantera extrema vattenmängder och minska risken för att något liknande ska kunna inträffa igen.

Provisorisk anslutning leder fram trafiken på väg 2014

Även skadorna på närliggande länsväg 2014 är stora och den har varit stängd för trafik sedan i söndags. För att åter kunna leda fram trafiken på länsväg 2014 byggs en tillfällig anslutning förbi den skadade vägbanan. Trafikverket bygger en provisorisk grusväg för gående, cyklister och långsamtgående fordon med en maximal vikt av 8 ton. Denna tillfälliga väg planeras blir klar under andra veckan i augusti.

Långväga och tung trafik uppmanas att köra via E6 till dess E45 norr om Lilla Edet är återställd. Trafikverket vill även påminna om att visa hänsyn då området fortfarande är en aktiv arbetsplats där vi fortsätter arbetet med att återställa vägen till full kapacitet. 

Trafikinformation