Logga in
Logga in

Blidöleden

Blidöleden går mellan Yxlan och Blidö i Stockholms skärgård. Färjeledens längd är 530 meter och överfartstiden är fyra minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

Trafikinformationskartan

Via kartan kan du se förändringar i tidtabeller och eventuell störningsinfo.
Se aktuell information direkt på kartan här.

Planera din resa i Färjerederiets app

Du kan även få information om din resa samt eventuella trafikstörningar på något av nedanstående sätt:

Talsvar

Vill du veta när nästa vägfärja går på en viss färjeled, eller kanske kontrollera att färjan går enligt tidtabell? Ring Färjerederiets talsvarstjänst på telefonnummer 0771-65 65 65. Där får du svar dygnet runt, året om. Du kan enkelt söka dig fram till rätt information, genom att följa instruktionen som du får av telefonrösten.

Trafikinformation via sms

Färjerederiets sms-tjänst ger dig information om trafikstörningar. Du prenumererar på tjänsten för Blidöleden genom att registrera ditt mobilnummer via följande länk: 
Prenumerera på sms-tjänsten för Blidöleden.

Om du vill avregistrera din prenumeration gör du det på samma ställe. Tjänsten är kostnadsfri.

Gallringsprincipen i dataskyddsförordningen GDPR gör att du behöver förnya din prenumeration var tredje månad, du får då en påminnelse via sms.
Läs mer om hur vi hanterar dataskyddsförordningen GDPR .

Linfärja på Blidöleden – vad händer?

Just nu pågår förberedelser för att se om den gamla dieseldrivna färjan mellan Yxlan och Blidö kan bytas ut mot en eldriven linfärja.

Varför gör vi det här? Jo, för att minska färjetrafikens klimatavtryck. Det innebär bättre miljö, mindre utsläpp och mindre buller för de boende men även en bättre miljö för djurlivet i och kring vattnet.  Det är en del av Färjerederiets Vision 45, vår plan för att nå de klimatpolitiska målen senast 2045. Färjerederiet har lång erfarenhet av att driva linfärjor och har cirka 20 linfärjeleder som inte ställer till problem för vare sig fiske eller fritidsbåtar.

Blidösundet kommer inte stängas av för annan trafik om det blir en linfärja, men man kommer få samsas och vänta med att passera till färjan gått förbi.

Turtätheten kommer vara densamma som tidigare, i nuläget ser vi ingen förändring. Likaså kommer det fortsatt vara två personer som arbetar ombord även på linfärjan, men på sikt kan det komma att bli en om det bedöms säkert. Vår verksamhet finansieras av skattepengar och vi ska vara så effektiva som möjligt utan att äventyra säkerheten.

Nedan hittar du en länk till frågor och svar om linfärja på Blidöleden.

Frågor och svar om ellinfärja på Blidöleden

 

Viktigt att känna till inför din resa

Här är några viktiga saker som vi vill uppmärksamma dig på för att du ska få en trygg och smidig färd med vägfärjan.