Logga in
Logga in

E22, trafikplats Ljura trimningsåtgärder Vi bygger om trafikplats Ljura för att minska köerna

Nu börjar vi bygga om trafikplats Ljura i södra Norrköping för att minska risken för köer i trafiken mellan E22, E4 och hamnområdet. För att få plats att arbeta säkert måste vi begränsa framkomligheten under byggtiden.

Vid några tillfällen kommer vi också att helt stänga av trafiken i trafikplats Ljura. Då leder vi om trafiken på andra vägar.

- För att kunna göra förändringarna i korsningen måste vi begränsa framkomligheten under tiden vi arbetar, säger Torben Hansen, Trafikverkets projektledare. Målet är att det ska bli tydligt bättre när vi är klara. Vi ber om hänsyn till dem som har vägen som arbetsplats.

Vid trafikplats Ljura uppstår idag köer som saktar ner trafiken mellan vägarna E4 och E22 och hamnområdet i Norrköping. Vi kommer att göra åtgärder som ökar kapaciteten i trafikplatsen och minskar risken för köer.

Vi baserar oss på en utredning som visar vilka åtgärder som kan förbättra trafikflödet. Det handlar bland annat om att justera hur trafiksignalerna är inställda, bygga nya körfält, justera maxhastigheter och se över vägvisningsskyltarna.

I juli 2024 kommer vi att börja arbeta. Vi räknar med att vara klara med ombyggnationen av trafikplatsen i slutet av 2024.

Vi kommer att stänga av trafiken vid ett fåtal tillfällen under arbetet. Det kommer att ske kväll och natt mellan klockan 19 och 05. Då leder vi om trafiken, se karta. Vi leder om trafiken på en av två möjliga omledningsvägar, via trafikplats Hageby eller via Fjärilsgatan.

Omledningsvägar trafikplats Ljura

Kontakt

Torben Hansen

Telefon: +46 10-123 99 14