Logga in
Logga in
Tussilago

Västkustbanan, Maria-Helsingborg, dubbelspårsutbyggnad Är gula jackor ett vårtecken?

I samband med att Trafikverket förbereder och planerar sina projekt gör vi ofta fältbesök för att undersöka och dokumentera miljön på platsen. I slutet av april är det dags för projektets första.

I slutet av april besöker vi områdena kring bland annat Ramlösa station, Pålsjö skog och stadsdelen Stattena för att göra en första kontroll av naturmiljö och kulturmiljö.

-          Vi gör en första check kan man säga. Vi tar foton och samlar in information om platserna. Ett enkelt exempel är att naturen och grönskan varierar stort mellan tidig vår och sommar, och det är bra för oss att ha bilder på båda årstiderna, säger Elin Larsson, miljöansvarig för projektet.

Elin Larsson, miljöansvarig

Syftet med fältbesök är att samla information på plats som inte kan fås genom enbart teoretiska eller andra former av insamling. Det gör det möjligt att få en direkt och konkret bild av en plats eller område, vilket ger oss värdefulla insikter. Fältbesök kan också hjälpa till att identifiera problem, möjligheter eller förbättringsområden som inte hade varit uppenbara om man inte vistas fysiskt på platsen.

Resultatet av fältbesöket leder fram till en analys som kartlägger den befintliga miljöns olika förutsättningar, värden, känslighet och potential. Den sammanställs sedan i ett antal rapporter som blir ett viktigt underlag i den pågående lokaliseringsutredningen.

Hur känner man igen oss?

-          Vi kommer att vara ute lite då och då under den pågående lokaliseringsutredningen, som pågår cirka tre år. För att allmänheten ska känna igen oss kommer vi bära gula västar eller jackor med våra loggor på, där det antingen står Trafikverket eller WSP, säger Elin Larsson.