Logga in
Logga in

E4 Förbifart Stockholm Körfält stängs av när arbeten återupptas

Under sensommaren kommer vi att återuppta våra arbeten på Ekerövägen. Mellan Kanton och Finnbo stänger vi av två av fyra körfält.

Under våren har arbetet med sträckan Edeby–Kärsön stått helt stilla, sedan Trafikverket och den tidigare entreprenören avbröt kontraktet. I slutet av maj blev det klart med en ny entreprenör. Därmed återupptas nu arbetet.

I slutet av vecka 31 planerar vi att påbörja schaktarbeten mellan Kanton och Finnbo, för att lägga ner rör och ledningar och bredda vägen. Arbetet väntas pågå till början av oktober.

Stänger av körfält 

Under tiden arbetet pågår stänger vi av ett körfält i vardera riktningen. Under perioden kommer ett körfält i vardera riktningen att vara öppet för trafik.

I samband med trafikomläggningen vecka 31 kommer vi att arbeta nattetid en begränsad period. Övrig tid arbetar vi främst dagtid, men arbeten kvällstid kan förekomma.

Följ skyltningen och ta det lugnt i trafiken 

När vi arbetar påverkas framkomligheten för dig som bor eller vistas i området. Det är viktigt att du uppmärksammar skyltningen på plats och anpassar hastigheten förbi arbetet.

Bullernivåerna kontrolleras  

Trafikpåverkande nattarbeten gör vi alltid under tidsperioden 21.00–05.00 och de ska därför inte påverka framkomligheten i rusningstrafiken.

Buller uppstår vid de flesta byggarbeten och kan uppfattas olika beroende på var du befinner dig i relation till det aktuella arbetsmomentet. Vi utför kontinuerliga mätningar för att kontrollera bullernivåer i samband med våra arbeten.

Ekerövägen breddas med ett fjärde körfält mellan Tappström och Nockebybron för att få ett extra kollektivkörfält från Bromma. Med fler körfält på Ekerövägen ökar framkomligheten för kollektivtrafiken i rusningstimmarna.