Logga in
Logga in

Underhåll och kapacitetshöjande åtgärder Flemingsberg-Järna Sommarens arbete i Tullingetunnlarna

Från 1 juli till 4 augusti arbetar vi i Tullingetunnlarna. Av säkerhetsskäl stänger vi av pendeltågstrafiken mellan Flemingsberg och Tumba under hela perioden då vi kommer att arbeta i direkt anslutning till spårområdet.

Tullingetunnlarna byggdes för över 100 år sedan och är i stort behov av renovering.

Vi börjar upprustningsarbetet i sommar och kommer bland annat förstärka berget med bergbult och rensa löst berg i och utanför tunneln för att förhindra att det rasar ner stora stenar på spåret. Vi rensar även bort vegetation som stubbar, träd samt mindre buskage och sly.

Spår- och växelbyte vid Tumba station och Flemingsberg

Under samma period som vi arbetar i Tullingetunnlarna byter vi spår och växlar på järnvägen vid Tumba station och strax söder om Flemingsberg.

Tillsammans bidrar våra arbeten till att öka trafiksäkerheten och säkra en störningsfri trafik.

Din pendeltågsresa kan ta längre tid

För dig som reser med pendeltåg innebär våra arbeten att din resa kan ta längre tid än normalt, då sträckan mellan Flemingsberg och Tumba kommer ersättas med buss under perioden 1 juli till 4 augusti. Kvällstid den 30 juni och från sen kväll den 20 juli till tidig morgon den 21 juli ersätts pendeltågen med buss på hela sträckan mellan Flemingsberg och Södertälje C.

Mer information om hur din resa påverkas finns hos SL.

Därför stänger vi av järnvägen

Vi stänger av järnvägen för att kunna arbeta i direkt anslutning till spårområdet. Det kan vi inte göra när tågen går.

Våra avstängningar planeras i god tid – flera år i förväg – därför är också pendeltågens tidtabeller anpassade efter sommarens arbeten.

Vill du veta mer? 

Besök vår projektsida för mer information om våra planerade arbeten på sträckan.