Logga in
Logga in

E18, Köping - Västjädra Stökigt på E18 under oktober

Under oktober månad ska en stor del av E18 mellan Köping och Västjädra asfalteras. Vi asfalterar den norra väghalvan, vilket framförallt påverkar västergående trafik i riktning mot Köping. Men håll ut, det blir bättre!

Följ oss - vi uppdaterar informationen löpande

Vi kommer att stänga av och leda om i etapper allt eftersom asfalteringen går framåt. Eftersom arbetet är väderberoende kan planerade avstängningar och omledningar ändras med kort varsel. Vi uppdaterar trafikinformationen löpande.

Planera ditt resande, och om möjligt - välj en annan väg, till exempel E20 om du ska resa långt.

Trafiksäkerheten och framkomligheten ökar i takt med att vi blir klara

Trafiksäkerheten ökar varefter beläggningsarbetena blir färdiga, eftersom den tillfälliga lösningen med mötande trafik då kan tas bort på en större del av sträckan. Det blir smidigare och tryggare att åka längs sträckan när fler körfält kan öppnas för trafik.

– Det mest positiva är att när vi är klara med beläggningsarbetet i slutet av oktober, kommer vi att kunna öppna fyra körfält för trafik på tre fjärdedelar av sträckan - redan ett år tidigare än den ursprungliga planeringen, säger Per Ahlénius, projektledare.

Helt klara sommaren 2025

Hela motorvägssträckan, inklusive delsträckan mellan Köping och trafikplats Morgendal, är klar sommaren 2025, vilket är fyra månader före planerad sluttid.

Tack för ert tålamod!