Logga in
Logga in

E18, Köping - Västjädra Vi öppnar Västjädra-Sörstafors och stänger av Sörstafors-Köping

Trots regnvädret har asfalteringen mellan Västjädra och Sörstafors gått bra. Nu öppnar vi två körfält i västergående riktning på den sträckan, och fortsätter asfalteringen på nästa etapp mellan Sörstafors och Köping.

Två körfält öppna för trafik

Under torsdagseftermiddagen 10 oktober släpper vi på trafiken på E18 i västergående riktning mellan trafikplats Västjädra (avfart 127) och Sörstafors (avfart 125). Detta innebär att trafiken kan köra i två körfält längs den här sträckan. Arbetena är dock inte helt färdigställda, så tillfälliga begränsningar i ett körfält och hastighetsnedsättningar kan förekomma fram tills att vi är helt klara sista oktober.

Sedan den 1 oktober kör även trafiken i östergående riktning i två körfält på E18 mellan trafikplats Morgendal (avfart 124) och Västjädra (avfart 127).

Avstängt mellan Sörstafors och Köping

Nu fortsätter vi att asfaltera sträckan mellan trafikplats Sörstafors och Morgendal. Därför leder vi om västergående trafik i riktning mot Köping/Örebro/Oslo mellan trafikplats Sörstafors (avfart 125) och trafikplats Strö (avfart 123) i Köping.

Om allting går enligt plan beräknar vi att vara klara med asfalteringsarbetena på den här sträckan till helgen vecka 42. Arbetena är väderberoende och vi kan därför behöva ändra planeringen med kort varsel. Vi uppmanar trafikanter att följa skyltningen och anpassa hastigheten efter trafikläget.

Omledning mellan Sörstafors och Strö (Köping)

Västergående trafik i riktning mot Köping/Örebro/Oslo leds av vid trafikplats Sörstafors (avfart 125), söderut på väg 252 till Kolbäck, västerut på väg 558 genom Munktorp, till Ringvägen genom Köping och ut på E18 vid trafikplats Strö (avfart 123).