Logga in
Logga in

Nytt vägräcke ska monteras på väg 650

Vägräcke kommer att ersätta den tidigare tillfälliga betongbarriären mellan Spekeröds skola och väg 639 Harås. Arbetet kommer att innebära vissa trafikstörningar.

Betongbarriären som monterades mellan gång- och cykelbanan och väg 650 under arbetena på E6 kommer nu att ersättas av ett permanent vägräcke som är anpassat för att separera vägtrafik och oskyddade trafikanter.

Under tisdagen 20 augusti kommer utsättning och markeringar för det nya räcket att utföras. Detta sker med ett rullande arbetsfordon i låg hastighet som trafiken får anpassa sig efter. Trafikstörningen beräknas som liten.

Med start 26 augusti monteras det nya vägräcket. På sträckor med begränsad genomsikt kommer trafiken att regleras med trafikljus eller vakter, och på vissa delar av vägen med god sikt regleras trafiken istället med hjälp av skyltar som visar vem som har företräde. 

Arbetet pågår under vardagar 07-16 och beräknas pågå till och med 27 september. Vi ber trafikanter att visa hänsyn och respektera den sänkta hastigheten.

På sträckan förbi Ucklum, där betongbarriär också fanns under arbetet med E6, kommer inte att ersättas av räcke. Bedömningen är att befintlig lösning är tillräcklig med gällande trafikintensitet.